Uitvaartverzekering

Overlijden is een gevoelig onderwerp waar we liever niet te lang bij stilstaan. Toch is het verstandig om inzicht te hebben in de financiële gevolgen daarvan. Een uitvaart kost best veel geld en het is belangrijk om na te denken hoe je dit financieel wilt regelen.

Je wilt jouw nabestaanden natuurlijk niet opzadelen met de kosten van jouw uitvaart. Heb jij of hebben jouw nabestaanden voldoende spaargeld om jouw uitvaart te betalen? Een uitvaart kost gemiddeld tussen de € 6.500,- en € 11.000,-. Vooral wanneer er speciale wensen zijn met betrekking tot een uitvaart dan kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Als er onvoldoende spaargeld is, kun je ervoor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Er zijn nogal wat verzekeringen en dekkingen op dit vlak. Wij helpen jou graag om de juiste keuze te maken.

Wil je er meer over weten? Laat het ons weten, dan gaan we samen op zoek naar een uitvaartverzekering die past bij jou.

Overlijdenrisicoverzekering

Vroeg of laat komt het aan de orde en krijgen we allemaal te maken met het overlijden van dierbaren of betreft het jouw eigen leven dat ten einde komt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je er toch even bij stilstaat. Welke gevolgen zou jouw overlijden, naast het gemis, op financieel gebied hebben voor jouw nabestaanden?

Vaak wordt het risico van overlijden besproken wanneer je een hypotheek afsluit. Veelal wordt het zo geregeld dat de partner die achterblijft in de woning kan blijven wonen. Dit dek je af met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. De hypotheeklasten kunnen op die manier betaald worden. Of denk bijvoorbeeld aan de studie van de kinderen. Toch kan het ook wanneer je geen hypotheek hebt zinvol zijn om het overlijdensrisico te verzekeren. Bijvoorbeeld voor het betalen van erfbelasting of om in de eerste periode na het overlijden financieel geen zorgen te hebben, want wanneer je bijvoorbeeld een woning huurt dan lopen die lasten na het overlijden van jouw partner gewoon door.

Zullen we samen de financiële gevolgen na een overlijden tegen het licht houden? Dan nemen we alles door en zorgen we voor een goed inzicht in de risico’s. Niet zwaar, maar ook niet al te luchtig.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen op 0528-260415. Je kunt ook onderstaand formulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op. Uiteraard altijd geheel vrijblijvend!