Het gebouw waarin jouw bedrijf gevestigd is en dat jouw eigendom is, kan in meerdere opzichten van grote waarde zijn. In en vanuit dat gebouw onderneem jij en worden er producten of diensten geleverd aan derden. Ook heeft het gebouw ‘fysieke’ (herbouw)waarde. Het kan door bijvoorbeeld lekkage, storm of brand ernstig beschadigen en zo’n grote schade wil niemand zelf dragen. Daarom is een goede opstalverzekering van groot belang. Is het gebouw (deels) gefinancierd? Dan eist de geldverstrekker vaak ook een goede gebouwenverzekering. Meestal wordt er verzekerd voor de herbouwwaarde en in veel gevallen geeft de verzekeraar daarbij een garantie tegen onderverzekering.

Standaard wordt een gebouw vaak verzekerd voor schadeoorzaken zoals brand, ontploffing, blikseminslag, storm, lekkage en inbraak. Naast deze schadeoorzaken kunnen er ook extra kosten vergoed worden door de gebouwenverzekeraar. Je kunt dan denken aan opruimingskosten (bijvoorbeeld na brand- of waterschade), kosten die je maakt om de schade te beperken, maar bijvoorbeeld ook het verlies van huurinkomsten als jouw pand werd verhuurd. Een glasverzekering toevoegen aan de gebouwenverzekering is optioneel.

Huurdersbelang

Huur je een bedrijfspand? Mogelijk heb je dan aanpassingen of verbeteringen aan het pand uitgevoerd, die niet onder de gebouwenverzekering van de eigenaar zijn verzekerd. Als huurder kun je dit zelf verzekeren, dat wordt het verzekeren van huurdersbelang genoemd

Wil je meer weten over een gebouwen- of huurdersbelangverzekering? Neem contact met ons op!

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen op 0528-260415. Je kunt ook onderstaand formulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op. Uiteraard altijd geheel vrijblijvend!