Ondernemen neemt altijd risico’s met zich mee, maar zodra het gaat over aansprakelijkheid zijn de risico’s vaak groter dan je kunt en wilt dragen. De financiële gevolgen van aansprakelijkheid kunnen namelijk grote impact hebben. Er zijn verschillende soorten aansprakelijkheidsrisico’s, zoals bedrijfs-, beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid.

Bedrijfsaansprakelijkheid

Het kan gebeuren dat je tijdens het werk schade toebrengt aan een ander, of dat door een van jouw werknemers schade wordt gemaakt. Bij bedrijfsaansprakelijkheid hebben we het over schade aan andermans spullen of aan andere personen. Kies voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering om dit risico af te dekken. Het is geen verplichte verzekering, maar het is wel een verzekering die wij voor vrijwel elk bedrijf adviseren.

Beroepsaansprakelijkheid

Voor bedrijven waarbij advies een grote rol speelt, komt vaak ook het risico van beroepsaansprakelijkheid om de hoek kijken. Je kunt dan denken aan administratiekantoren, architecten, ICT-specialisten en vele andere vergelijkbare bedrijven in de zakelijke dienstverlening.

Jouw bedrijf kan aansprakelijk zijn voor een beroepsfout. Een beroepsfout is bijvoorbeeld een verkeerd advies of een foute berekening waardoor financiële schade ontstaat voor jouw klant.

Het is natuurlijk nooit de bedoeling, maar als je per ongeluk iets over het hoofd ziet, kan de financiële schade voor jouw klant zomaar erg fors zijn. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt hier geen oplossing, omdat die dekking biedt bij schade aan andermans spullen of aan andere personen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking als er financiële schade ontstaat.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is voor bestuurders, commissarissen, toezichthouders en VvE’s. Als een besluit van een bestuurder verkeerd uitpakt, kan dat ingrijpende gevolgen hebben. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bescherm je het privévermogen van de bestuurders.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen op 0528-260415. Je kunt ook onderstaand formulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op. Uiteraard altijd geheel vrijblijvend!